Väkivahva NUMMI RT - jopa sadan kilon painonsäästö verrattuna kilpailijoihin

Wipron kuuluisa NUMMI RT-ryhmäkippi on väkivahva malli, jossa kaksi toisiinsa kiinnitettyä sylinteriä antaa mahtavan nostovoiman lisäksi sivuttaistukevuutta kippaukselle.

 

Tärkeimmät edut:

- huomattava painonsäästö verrattuna kilpailijoihin

- pieni öljytilavuus = nopea ja turvallinen toiminta + painonsäästö

- erittäin hyvä kippausvakavuus

- painopiste alhaalla rungossa = vakaus liikenteessä sekä kipatessa

 

Varmuutta monitoimilavoihin

Kun käytetään pitkiä lavoja, lavan sivulaidat ovat avattavia, kuorma on huonosti liukuvaa tai jostain muusta syystä päällirakenteen oma jäykkyys ei anna riittävää sivuttaistukea vaikeissa kippaustilanteissa, on ryhmäkippi oikea ratkaisu. Se on jämäkkyytensä ansiosta ihanteellinen myös pitkiin perävaunuihin.

 MB_JORPESISU80V

Sopii myös EURO6 -autoihin

NUMMI RT-ryhmäkipin sylinterit ovat halkaisijaltaan pienempiä ja siten myös kevyempiä kuin monissa muissa kipeissä. Siksi myös tarvittava öljymäärä on pienempi ja kevyempi. Nämä ominaisuudet merkitsevät sekä suurempaa hyötykuormaa että nopeampaa kippausta. Erityisesti uusien EURO5 ja EURO6 -autojen painon noustessa lisääntyneiden pakokaasujen jälkikäsittelylaitteistojen vuoksi, on tärkeää säästää painoa siellä missä se on mahdollista. Korkea käyttöpaine ja kaksisylinterisyys takaavat riittävän nostovoiman suurillekin kuormille. Kipin asennus alas runkoon alentaa myös ajoneuvon painopisteen korkeutta.

Ryhmäkippien kokoluokat kattavat kippiajoneuvot 2-akselisista kevytkuorma-autoista 13 m lavalla varustettuihin perävaunuihin ja raskaimpiin maansiirtotehtäviin saakka. Maksimikuormitus kipille on mallista riippuen 16-50 tonnia.

Kulumisen ehkäisemiseksi tiivisteitä vasten aiheutuva kitka on minimoitu sylinterien kaikkien vaiheiden kovakromauksella. Sylinteriputket on varustettu kaksoistiivistyksellä, mikä varmistaa niiden vuotamattomuuden kovissakin pakkasissa.

Koeteltua Wipron Nummi-laatua

Autoilijat ovat jo lähes 50 vuoden ajan luottaneet kuormansa NUMMI-ryhmäkippien varaan.

print