Historia

Wipro Infrastructure Engineering Oy:n historia alkaa vuodesta 1923. Alussa kipit olivat mekaanisia, ns. tikapuumalleja ja 50-luvun alussa valmistui ensimmäinen hydraulinen kippi. Vuonna 1965 alkoi kuorma-autojen puomi- ja takalaitanostinten valmistus. 

Markkinajohtaja jo 50-luvulta

Vuosien saatossa yrityksen tuoteohjelma vaihteli paljon lama-aikojen ja sotavuosien ohjaamana. Vuonna 1947 tehtiin ensimmäinen kippilaite ja 1950-luvun alussa tuotanto suuntautui lopullisesti nykyiselle toimialalleen. Alussa kipit olivat mekaanisia, ns. tikapuumalleja, mutta jo 50-luvun alussa valmistui ensimmäinen hydraulinen kippi. Sen jälkeen Wipro Infrastructure Engineering Oy, silloiselta nimeltään Nummi Oy, saavutti nopeasti markkinajohtajan aseman Suomessa.

Vuonna 1965 alkoi kuorma-autojen puomi- ja takalaitanostinten valmistus. Myös tämä tuotelinja saavutti markkinoilla merkittävän osuuden luoden yhdessä kippien kanssa Nummi-tuotteista käsitteen Suomessa. Vientitoiminta alkoi 1970-luvun alussa, aluksi Skandinaviaan ja myöhemmin myös muualle Eurooppaan sekä Lähi-Itään.

Vahvaa kansainvälistymistä

Partekin tultua yrityksen omistajaksi vuonna 1979 alkoi määrätietoinen kansainvälistymisprosessi. Kun Partek osti Hiabin kappaletavaranosturituotannon 80-luvun puolivälissä, Nummi lopetti puominosturien valmistuksen ja tilalle tulivat hydraulisylinterit kuormauslaitevalmistajille. Takalaitanostimet eriytettiin vuonna 1993 ja samalla syntyi Focolift-tuotemerkki.

Vuonna 2003 ruotsalainen Hydrauto Group osti Nummen toiminnot Kone Oy:ltä, joka oli tullut Partekin omistajaksi 2002. Syksyllä 2006 koko Hydrauto Group siirtyi intialaiselle monialayritys Wipro Ltd:lle.

Euroopan erikoishydrauliikan asiantuntija

Nykyään Nummi -kipit sekä -hydrauliikka ovat edelleen vahvassa markkinajohtajan asemassa Pohjoismaissa ja kuuluvat alansa tunnetuimpiin tuotemerkkeihin koko maailmassa. Wipro Infrastructure Engineering Oy:llä on oma jakeluverkostonsa Euroopassa, ja muualle maailmaan tuotteita markkinoidaan kuorma-autovalmistajien myötävaikutuksella.